Алпроект съветва

Външни Ролетни Щори - Предимства и Недостатъци

Odoo • Image and Text

Външните ролетни щори са популярно и красиво допълнение към прозореца, което не само значително ще подобри външния вид на вашия дом, ще увеличи стойността му, но и ще осигури уединение. Щорите се предлагат в много различни материали и цветове, но цялостният дизайн е един и същ. Ламелите могат да бъдат направени от пластмаса, алуминий или изкуствено дърво и са монтирани в здрава рамка, която след това се монтира на прозореца. Популярен вариант е външните ролетни щори да са в бяло, тъй като този цвят отразява топлината и помага да се запази прохладата в дома.

Odoo • Image and Text


Защита срещу природни елементи

Външните ролетни щори осигуряват не само стилен външен вид на вашия дом, но също така осигуряват адекватна защита срещу слънце, дъжд и вятър. Външните ролетни щори са страхотна защита срещу вредното въздействие на слънчевите лъчи и предпазват мебелите, килимите и картините от избледняване и обезцветяване. Те могат да предпазят стъклото на прозорците ви от отломки при буря със силен вятър. Ролетните щори също ще увеличат топло и шумоизолацията на вашия дом, поради което те са много повече от просто инструмент за засенчване. Допълнителната изолация на дома ви, осигурена от външните ролетни щори, ще има пряк ефект върху разходите ви за отопление или охлаждане на дома ви, а шумоизолацията ще повиши комфорта в дома ви. 

Image by Barry D from Pixabay
Odoo • Image and Text

Допълнителна сигурност и уединение за вашия дом

Това което наистина отличава външните ролетни щори е в допълнителната сигурност която те осигуряват, заключвайки се при спускане и блокирайки директния достъп до прозореца, възпирайки вандалите и крадците. Ролетните щори помагат да предотвратят проникването на крадци и външни лица във вашия дом, както и попречат  на любопитни очи да гледат през прозорците ви за да видят какво има в него. Тази допълнителна сигурност прави външните ролетни щори отлична възможност за собствениците на жилища които пътуват често, собствениците на ваканционни имоти които не се обитават редовно, или домове с прозорци гледащи към улицата.

Предимства

Здрави са, могат да издържат с години, много стабилни са, и няма да се деформират или променят формата си.

Предпазва дома ви от слънцето, горещините и природни бедствия.

Усилва сигурността на вашия дом срещу натрапници, опитващи се да проникнат в дома ви през прозорците.

Отлични изолатори са и ще ви помогнат да намалите разходите си за отопление или охлаждане на дома си.

Недостатъци

Хората с по-малък бюджет няма да могат да си позволят висококачествени щори, тъй като са по-скъпи за изработката и монтаж.

Ръчните ролетни щори могат да бъдат тромави при опериране с тях - особено когато бързате.

Трябва да се почистват редовно, за да изглеждат най-добре, а също така се нуждаят от допълнителна поддръжка от време на време.

Автоматичните ролетни щори са по-удобни за работа, но са по-скъпи.

Ако имате допълнителни въпроси или се нуждаете от консултация - не се колебайте свържете се с нас!