Алпроект съветва

Как да изберем качествена ПВЦ дограма

Odoo • Image and Text

Тук искаме да разгледаме ключовите факторите, които трябва да вземете предвид при закупуването на нови ПВЦ прозорци и врати. Тъй като това е дългосрочна инвестиция и ще окаже значително влияние върху жизнената ефективност на вашият дом, следователно изборът ви трябва да бъде правилен както по отношение на цената, така и на качеството. Фактори като здравина, издръжливост, лесна поддръжка и удобство играят ключова роля при избора.

С толкова много ПВЦ профили на пазара и повечето от тях си приличат, въпросът е какви са контролните точки за всеки компонент на ПВЦ врати и прозорци, така че да можете да направите правилния избор.


Съвети при избора на ПВЦ врати и прозорци


ПВЦ профилът:

Качеството и издръжливостта на PVC прозорците и вратите зависят от броя на камерите и стоманената армировка на профила. Съветваме ви да гледате за:

  • Профили без съдържание на олово

  • Ширината на всеки участък от профила трябва да бъде между 2,2 и 3 милиметра, което ще гарантира стабилност

  • Профилът трябва да бъде устойчиве на напукване и лющене

  • Материалът на профила трябва да е огнеупорен и устойчив на продължително излагане на огън

  • Профилът да е проектиран с канал позволяващ оттичане на дъждовната водата

  • Стоманената армировка трябва да бъде от устойчива на корозия поцинкована стомана с дебелина между 1 и 3 милиметра

UV устойчивост:

Поради продължителното излагане на слънчева светлина, ПВЦ профилите са склонни да се обезцветяват или пожълтяват (профилите с бял цвят), поради което UV устойчивостта на ПВЦ профила е фактор, за който трябва да гледате. Как да проверите дали профилът е устойчив на UV лъчение?
Основната съставка, гарантираща стабилността на цвета на ПВЦ профила, е титановият диоксид (доста скъпа добавка към смолата за ПВЦ). Дялът на титановия диоксид в профила трябва да бъде 2,5 на сто от теглото на профила
.

Звукоизолация:

Звуковото замърсяване има ужасно влияние върху здравето и също може да доведе до дългосрочни здравословни проблеми. За да подобрите акустичността на вашия дом, помислете за прозорци с двоeн или троeн стъклопакет и закрепване на стъклопакета към рамката със силиконови уплътнители или гъвкави уплътнения от Етилен Пропилен Диен Мономер (EPDM).

Сигурност:

Добрите ПВЦ прозорци и врати трябва да са оборудвани с качествени брави, ключалки и закрити заключващи системи. Ако търсите максимална защита за дома си, помислите за следните неща:

  • Дръжките, пантите, фрикционните стойки и винтовете, използвани за вашите PVC прозорци и врати, трябва да са от първокачествена стомана, която не ръждясва и не корозира.

  • Заключваща система Espagnolette – състои се от плоска метална лента движеща се нагоре и надолу към заключващите се части на прозореца. Системата се задейства при завъртане на дръжката.

  • Многоточкова заключваща система, която се заключва в множество точки при завъртане на ключ.

  • Внимание: стъклото на прозореца играе важна роля за сигурността на вашият дом, затова е добре вратите и прозорците да са оборудвани със стъклопакет, тъй като той се чупи по - трудно.

Гаранция:

Добрите производители на ПВЦ профили предоставят гаранция от най-малко 10 години за профилите си.Те също така предоставят поне едногодишна гаранция за хардуера. Също така е важно производителят на ПВЦ прозорци и врати да предоставя услуги след закупуване и монтаж, като бърза реакция при решаване на внезапни проблеми като счупени дръжки, напасване на прозорците, проблеми с плъзгачите или ролките на плъзгащи се прозорци, смяна на счупен стъклопакет, въртящи механизми и т.н .

Ако имате допълнителни въпроси или се нуждаете от консултация - не се колебайте да се свържете  с нас!